4de Proeverij van Lambikbieren

Boelekewis wordt voor de 4de maal ‘Zot van Geuze’

© hdd

Eens te meer slaan restaurant Boelekewis en de Lambikstoempers de handen in elkaar om de trots van deze mooie streek ‘Pajottenland, Zenne en Zoniën’ uit te dragen: de champagne onder de bieren. Op 3 oktober kan men namelijk komen proeven van Lambik en zijn afgeleiden: Geuze, Faro, Kriek en andere fruitbieren. En dit van 12 tot 21u.

Hugo Deville

Toen Bart Roose en Joffrey Heymans in 2007 samen in de zaak stapten, besloten ze nog meer de gerechten en bieren van deze mooie streek te promoten. Bart Roose: “ Alleen in Beersel al heb je 3 brouwerijen. Waarom dan niet je ‘eigen’ producten promoten. Trouwens, bezoekers van elders schrikken misschien bij de eerste ‘proeverij’, maar een volgende keer vallen deze meer en meer in de smaak. “

Volgens Bart Roose genieten de mensen de dag van vandaag ook meer van een lekkere pint bier en een goede stoemp en daar speelt men dan ook op in. Op 3 oktober kan men komen proeven van 40 lambik-bieren, van 11 brouwerijen uit de streek: Hanssens, Oud Beersel, 3 Fonteinen, Girardin, De Cam, De Troch, Lindemans, Timmermans, Boon, Cantillon en Mort Subite.

Typische gerechten met geuze en kriek die dan op het menu staan: als voorgerecht slaatje met mini-pensen en Kriek Cantillon-vinaigrette, als hoofdschotels: stoofvlees met Geuze Oud Beersel, Konijn met Geuze 3 Fonteinen en Mosselen met Geuze Boon. Tenslotte als dessert: Ijscoupe met Kriek-of Geuze-coulis Hanssens Artisanaal.

Bart Roose: Wat ook belangrijk is, de bieren worden geschonken in glazen van 20 cl, tegen een prijs van slechts 1,5 euro. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene bieren te degusteren en eventueel met elkaar te vergelijken.

Voor deze 4de maal ‘Zot van Geuze’ wordt ook gezorgd voor kinderanimatie en een springkasteel. Voor meer info kan men terecht op www.boelekewis.be .

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio