Volgend jaar verwacht men minstens 1.000 bezoekers

Kegelaars komen massaal opdagen bij Kegelclub Elsemheide

Kegelaars komen massaal opdagen bij Kegelclub Elsemheide

Er werd massaal gekegeld op de Elsemheide. Foto: hdd

Beersel - Op de 28ste Kegelfeesten van Kegelclub Elsemheide kwamen dit jaar een recordaantal kegelaars opdagen. Een gelukkige voorzitter, André Mievis, hoopt dat volgend jaar, uiteraard als ook dan de weermakers meewerken, toch een 1.000 tal bezoekers zullen komen opdagen.

“Hoe het zo ver kon komen, we weten het zelf niet. Traditioneel wordt het hier steeds een gezellige bedoening, als het ware één groots familiefeest. En wat verheugend is, de opvolging is verzekerd. Zowel om te komen kegelen of als helpers(-ster) komt de jeugd opdagen. “

Er wordt hier niet gekegeld voor grote prijzen, de beste kegelaar of kegelaarster - ook de vrouwen staan hier hun mannetje-, van elke reeks krijgt een fles Oude geuze 3 Fonteinen cadeau. Hij of zij die de negen kegels in één worp doet sneuvelen krijgt ook een fles. Ook de 500ste kegel en het hoogste punt van het weekend kreeg een extra prijs.

Heeft elke wijk of gehucht in Beersel wel een bijzonder iets of herkenning, deze kegelbaan is ongetwijfeld het hart van deze buurt.

André Mievis: “Alles is begonnen toen iemand van de buren bij het grasmaaien op een oude kegelsteen stootte. Die bleek vroeger in de tuin van toenmalig café De Meiboom te hebben gelegen. Met de hele buurt hebben wij dan beslist de kegelbaan terug aan te leggen en de vroegere traditie terug in ere te herstellen. “
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio