Meer dan 100 verschillende bieren

Streekbierweekend wordt heus bierfestival

© hdd

Voor de 12-de maal al organiseren De Lambikstoempers hun jaarlijks bierweekend. Traditioneel vindt dit het laatste weekend plaats of zaterdag 27 en zondag 28 augustus in CC de Meent te Alsemberg(Beersel). Met meer dan 100 verschillende bieren is dit weekend uitgegroeid tot een heus bierfestival.

hugodeville

Men kan dit weekend in de Meent terecht zaterdag van 14 tot 24u en zondag van 14 tot 20u. De bezoekers kunnen kennis maken met en genieten van een heel gamma lambikbieren van het Streekproductencentrum te Halle en andere bieren van drankencentrale BVS Sint-Pieters-Leeuw.

Een groot aantal uitzonderlijke bieren, niet zo bekend bij het grote publiek, halen De Lambikstoempers zelf af bij de brouwers. Dit jaar o.a. ‘Brussels Calling’, ‘Duvel Tripel Hop’, ‘Wit Goud’(witloofbier), Liefmans ‘Goudenband’, Toetëler, St.Rochusbier, Chimay Doré en Westmalle Extra. Zelf komen De Lambikstoempers ook dit jaar op de proppen met hun ‘Lambooske’.

Alle bieren worden verkocht aan 1,50 euro en worden geschonken in de eigen ‘Lambikstoempers’- proeverglazen van 15 cl. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren.

De hongerigen kunnen plaatselijk snacks aanschaffen aan de stand van Geitjesweelde uit Gooik. Ook dit jaar zijn ze opnieuw van de partij met hun geitenkaas, melkijs, gebak, rijstpap en pudding. In exclusiviteit op het Bierweekend zorgen zij voor de croque monsieur op basis van geitenkaas, ananas, …

De bezoekers kunnen tevens deelnemen aan een biertombola en de kinderen aan een kleurwedstrijd. De toegang van het Streekbierweekend is gratis. Meer info is te verkrijgen op www.lambikstoempers.be .

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio