Sophie en Sofie bieden kwaliteit aan laagste prijs

’t Verket werd nieuw gastronomisch geluid in Huizingen

© hd

Na ‘ Sportlokaal ‘ werd het ‘den derde time’ en vandaag heet het ‘ ’t Verket’. Vroeger was het een typisch dorpscafé, nu vooraan café en achteraan restaurant. In de keuken Sophie en in de zaal Sofie….

hugodeville

Sophie Van Ongeval en Sofie van den Akker, beiden afkomstig van Buizingen, kregen hun opleiding in Elishout, vroeger Ceria en Coovi. In Ukkel baatten zij 9 jaar het restaurant Holix uit, vooral bekend voor zijn Belgische Franse keuken.

“Wij wilden echter wat doen dichter bij huis en kwamen hier in Huizingen terecht. Wij kenden deze zaak al in het centrum en grepen de geboden kans met beide handen aan. “Jean Pierre Van Ongeval nam plaats achter de toog in het café en Sophie en Sofie tekenden voor het restaurant.

In Huizingen, deelgemeente van het gastronomische Beersel, was er wel al een Grieks en Italiaans restaurant, maar de Belgische-Franse keuken was er nog niet aanwezig. “Wij voelden al vlug dat hier nood aan was. “

Beide dames namen dan ook al vlug een wel overwogen start. “Om de twee weken andere sugesties, rekening houden met de seizoenen en streven om zoveel mogelijk kwaliteit te bieden voor een zo laag mogelijke prijs. Zo bieden wij elke dag een dagschotel aan met verse groenten(kostprijs 9,50 euro). “

’t Verket draagt hoog in het vaandel: ‘altijd vers’, ‘iedereen welkom’ en ‘bediening met een lach’. Het restaurant is gelegen op de Torleylaan 8 te 1654 Huizingen. Tel/ 0476/71.30.51, open vanaf 11u, gesloten zondagavond en maandag, gans de dag.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio