De spits werd afgebeten door Bertha Wauters

Eerste honderdjarige werd gevierd in Zilverlinde

Eerste honderdjarige werd gevierd in Zilverlinde

Bertha Wauters was de eerste honderdjarige in het WZC Zilverlinde die mocht vieren en dat zal ze ook blijven. Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Op donderdag 5 januari 2012 werd een eeuwelinge gevierd in het WZC Zilverlinde, het nieuwe woonzorgcentrum van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw. Vandaag kijkt niemand er nog van op wanneer een 100 jarige wordt gevierd, maar Bertha Wauters was de eerste honderdjarige die mocht vieren in WZC Zilverlinde.

Op die dag werd Bertha Wauters inderdaad honderd … en dat mocht niet ongemerkt voorbijgaan. Heel de dag stond Bertha dan ook in het middelpunt van de belangstelling.
Bewoners en familie kregen een feestelijke maaltijd voorgeschoteld met ijstaart als dessert. Na de middag bood de familie een drink aan en was er op verzoek van de eeuwelinge een optreden van orgelman Cyriel van Wittekerke.

Bertha werd op 12 januari 1912 in de Calloensstraat in Sint-Pieters-Leeuw als jongste van vijf geboren. Haar moeder overleed in het kraambed.
Als jong meisje diende ze bij de familie Rentjes in Sint-Pieters-Leeuw.

Op een van de vele kermissen, typisch voor die periode, leerde ze Felix Moons kennen, een hoedenmaker, met wie ze in oktober 1935 trouwde. Zij kregen twee kinderen, Willy en Marie-Louise.

Tot haar 98e levensjaar bleef Bertha in het ouderlijk huis wonen, ook nadat ze haar man in 1998 was verloren. Op 2 juli 2010 verhuisde ze voor het eerst. Ze werd bewoner van het WZC Wilgenhof. Op 9 november jongstleden verhuisde ze nogmaals en nam ze met alle andere medebewoners haar intrek in het nieuwe WZC Zilverlinde in Zuun.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio