Ik geef je mijn hart

Soroptimist Beersel organiseert een sensibilisatieavond inzake orgaandonatie

Soroptimist Beersel organiseert een sensibilisatieavond inzake orgaandonatie

Christel Hanssens Iedere mens kan ooit in zijn omgeving wel een orgaan nodig hebben. Als donor kan je tot 8 mensenlevens redden. Foto: hdd.

Beersel - Soroptimist Beersel werd opgericht in 2007 en is een lokale afdeling van SIB( Soroptimist België). Soroptimist is een afkorting van het latijn, ‘soror’(zuster) en ‘optimum’(beste) en het betekent ‘het beste voor de vrouwen’.

Soroptimist Beersel kwam al over de brug met steun voor vzw De Kinderdiest, hulppakketten voor de Beerselse ‘Mensen voor Mensen’, Youbridge, Poverello, vzw Hyppo-Thalamus en nu dus sensibilisering en info campagne rond orgaandonatie.

Christel Hanssens van Soroptimist Beersel: “De wet betreffende orgaandonatie bestaat ruim 20 jaar. Elke overledene is een potentiële orgaandonor, behoudens aangetekend verzet. Ieder mens kan ooit in zijn omgeving wel een orgaan nodig hebben: een nier voor je broer, een hart voor je vader, longen voor een muco-patiënt, nieuwe huid voor je zwaar verbrand kind…. Wij organiseren deze sensibilisatieavond om er meer over te weten te komen. “

Deze avond vindt plaats maandag 7 mei om 19u in de zaal van restaurant 3 Fonteinen te Beersel. Het programma vermeldt: Verwelkoming om 19u, om 20u projectie van de kortfilm(Hans Van Nuffel): ‘Het einde van de rit’ met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. Om 20u30 heeft Dr Hilde Franckx het over ‘wat is orgaandonatie?’. Vanaf 21u getuigen getransplanteerde patiënten. De toegang is gratis.

Op deze sensibilisatieavond zullen ook de nodige documenten ter beschikking gesteld worden van geïnteresseerden om zich als orgaandonor te laten registreren in je stad- of gemeentehuis.


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio