Geleide fietstochten doorheen Pajottenland en Zennevallei

‘De Vrede’ blijft gordeltochten organiseren

Sint-Pieters-Leeuw - Voor de 22ste keer organiseert de Vlaamse Werkgroep ‘De Vrede’-Vlezenbeek iedere woensdagavond tot en met 29 augustus geleide fietstochten doorheen het Pajottenland en de Zennevallei. Enkel op 15 augustus wordt er niet gereden.

Het parcours wordt met zorg uitgekozen. Hierbij zijn een mooie, rustige omgeving en veilige wegen prioritair. Dan men hierdoor al eens een stoffige veldweg onder de wielen krijgt moet men er wel bijnemen. De tochten vinden telkens plaats van op het Vlezenbeeks Gemeenteplein om 18u45.

De afstand schommelt overwegend tussen 25 en 40 km en is derhalve ook geschikt voor minder geoefende fietsers. Overigens wordt er een gematigd tempo aangehouden zodat iedereen ten volle kan genieten van de uitstap. Na de tocht is de verleiding telkens groot om de dorst te lessen op een plaatselijk terrasje.

Deze gordeltochten worden gezien als ideaal om de streek, heer geschiedenis, haar monumenten en haar intieme plekjes te ontdekken. De deelname is gratis. Inlichtingen: tel. 02/569.17.52(na 20u) of e-mail: jan.quinart@telenet.be .
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio