Geplande einddatum komt (voorlopig) niet in het gedrang

Structureel onderhoud rijweg en fietspaden Alsembergsteenweg loopt vertraging op

Structureel onderhoud rijweg en fietspaden Alsembergsteenweg loopt vertraging op

Door het slechte weer en onvoorziene meerwerken liepen de werken van de Alsembergsesteenweg enige vertraging op. Foto: hdd.

Beersel - Ingevolge het slechte weer en door onvoorziene meerwerken liep de eerste fase van de heraanleg van de Alsembergsteenweg(N235), het stuk tussen de rotonde in Linkebeek en het kruispunt van de Schaveyslaan in Beersel, enige vertraging op.

De timing die eerder , voor het begin van de werken, werd bekend gemaakt blijft echter voorlopig overeind. Normaal zullen de werken beëindigd zijn tegen het einde van dit jaar of eind december 2012.

Eerder heeft de aannemer het asfalt van het wegdek in fase 1( tussen de rotonde in Linkebeek en het kruispunt van de Schaveyslaan) en fase 2( tussen het kruispunt van de Schaveyslaan en het kruispunt van de Sanatoriumstraat) afgefreesd.

In een volgende stap zal de aannemer de rijweg van fase 1 un zijn geheel uitbreken en (vanaf de fundering) opnieuw aanleggen. Tegen augustus zal de rijweg van fase 1 aangelegd zijn tot op de tweede onderlaag. Dat betekent dat er dan al lokaal bestemmingsverkeer gebruik van zal kunnen maken.

De toplaag(bovenste asfaltlaag) van het wegdek wordt dan in één keer aangelegd over het hele tracé van de werken. Het is mogelijk dat die laatste ingreep pas uitgevoerd wordt in het voorjaar van 2013, wanneer de temperaturen dergelijke asfaltwerken toelaten. Ondertussen zal er wel gebruik gemaakt kunnen worden van de onderlaag als tijdelijke wegverharding.

Doordat in de timing van de aannemer ‘weerverletdagen’(dagen waarop er niet gewerkt kan worden omdat het regent) gerekend zijn, blijft de eerder aangekondigde einddatum van eind december haalbaar.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio