Maïsoogst mag vergeten worden

Schade wateroverlast wordt nu maar eerst zichtbaar

Dit is geen vakantiekiekje uit Somalië. Wel de akker waar Jimmy Vancraenem maïs plantte en wat er van overblijft na de wateroverlast in juni. Foto: hdd.

Beersel - Jimmy en Gaston Vancraenem kunnen nu maar eerst vaststellen wat het wordt met hun maïsoogst op de akker langs de Dikkemeerweg: nul komma nul!

Op dit terrein werd en wordt al drie generaties geboerd. Af en toe had men wat wateroverlast, maar telkens zonder erge gevolgen. Met de hevige regenval de voorbije maanden en de massa water die van het hogere gedeelte naar de Kluts stroomde, werd het nu echter een drama.

Op korte tijd, te beginnen vanaf Pinksteren, had Jimmy Vancraenem hier al 3 x prijs en werd deze akker al drie maal overspoeld en het plantgoed mee gevoerd met de watermassa. Met het resultaat dat vandaag duidelijk wordt.

Vader Gaston, Jimmy is elders aan de slag: “Als boeren krijgen wij telkens de schuld, maar wij zouden ook liever hebben dat onze grond niet weg zwemt met het zaaisel en de planten. Het is hier wel de eerste maal dat wij dit mee maakten. “

Gaston en Jimmy proberen nu met grasstroken aan te brengen rond hun akkers de schade bij wateroverlast, enigszins te beperken. Het wordt dan ook bang afwachten bij een volgende erge regenval.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio