Averbode is beste Belgisch buitenrijgebied voor ruiters

© IF

Averbode en de omgeving van het de Merode-gebied is door het Nederlandse ruitermagazine Bit op de Flanders Horse Expo uitgeroepen tot beste buitenrijgebied voor ruiters.

Het Nederlandse ruitermagazine ‘Bit’ en Flanders Horse Expo gingen de afgelopen weken op zoek naar het mooiste buitenrijgebied voor ruiters in België. Drie kanshebbers overleefden de eerste selecties: het Kempens Plateau in Limburg, de kuststreek rond Bredene en de omgeving van Averbode. Een Bit-redacteur testte de gebieden en ruiters konden meestemmen via Bitmagazine.nl en op hun stand op Flanders Horse Expo van 27 februari tot 1 maart. En de winnaar werd de omgeving van Averbode.

‘In België kan je heerlijk paardrijden. En Averbode is een divers gebied met vennen, struiken en heide. Men kan er uren rijden zonder een straat tegen te komen’, zegt Bit-redacteur en tester Bram Hulzebos. ‘Het is leuk om in de buurt van de abdij een ijsje te halen bij de ‘likdreef’. Dat is een straatje met allemaal ijscobarretjes’, zegt ruiter Annick Daems uit Diest, die Averbode als buitenrijgebied had ‘getipt’ bij Bit.

De Merode wordt ruiterparadijs

Dat Averbode, en de omgeving van het gebied ‘de Merode’ errond, vele troeven heeft om paard te rijden, wist Toerisme Vlaams-Brabant al langer. ‘Samen met Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Limburg, de Vlaamse Landmaatschappij en alle partners van het plattelandsproject de Merode, werken we aan de aanleg van een ruiter- en mennetwerk met knooppunten. Dit netwerk opent in het najaar van 2015. Op die manier krijgen ruiters en menners nog meer de kans om te komen genieten van dit bijzondere landschap’, besluit gedeputeerde Monique Swinnen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus