Belgen halen twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille

Hayabusa wint World Cup en haalt Europese titel binnen

Diest - Het klinkt ondertussen bekend maar Hayabusa, het topsportteam skydiven van Defensie, heeft in Saarlouis in Duitsland de World Cup gewonnen. Die telde meteen ook als Europees kampioenschap.

Opnieuw twee gouden plakken dus, voor de broeders David en Andy Grauwels, Jeroen Nollet, Dennis Praet en videoman Luc Van Britsom.

Hayabusa is de absolute heerser in de zogenaamde 4 Way, een team met vier skydivers. Ze wagen zich de laatste tijd ook regelmatig aan de zogenaamde 8 Way, met acht skydivers. Dat doenz e onder de naam Fly-Inn Machine 44. Die inspanningen beginnen op te leveren. In Saarlouis haalde het team brons in de World Cup. De Verenigde Staten werden tweede maar die staan uiteraard niet op de tabellen van het Europees Kampioenschap. Dat levert Fly-Inn Machine 44 dus Europees zilver op.

Op Facebook liet Kris Van Bulck, een van de voortrekkers van Keep The Spirit Alive, symbolisch de klokken luiden. Deken van Meerbergen volgde zijn voorbeeld en verwittigde de inwoners van Diest dat er weer eremetaal behaald is door een van hun stadsgenoten.

De kampioenschappen in Saarlouis kregen bijzonder slecht weer. In de 4 Way konden maar 5 van de 10 rondes worden afgewerkt. In de 8 Way waren er dat zelfs maar 3. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio