Lolands wordt een vet feestje

Scherpenheuvel-Zichem - Lolands wordt een bangelijk feestje volgend weekend. Het Lolandsteam schakelt duidelijk een tandje bij. Niet alleen tijdens het weekend zelf overigens. Ook de voorbereiding was dik in orde.

Het festival begint dit jaar al op vrijdagavond 15 september. Dan staat er een vettigekuivenavond op het programma, met veel swingende rock&roll en een vleugje country. Johnny Trash, de Rock- & Countryzanger die Belgium's Got Talent inpakte, opent de dansvloer. Nadien kan je helemaal uit de bol met Benvis & His Rockets.  Shoeshine boys met vettige haargel die stomende rock&roll door de tent zullen jagen. Na de live bands nemen de stevig gekuifde dj’s het over. De Boppin Benvis Brothers  draaien muziek uit de jaren 40,50 en 60 op 45 toeren en u kan uiteraard meedraaien in dat tempo.

U kan overigens nu reeds uw danspartner reserveren. Tag uw favoriete scharrel op de facebookpagina van Lolands en scoor vrijdagavond een stevige jive.

Na al dat oldiesgeweld kan u zaterdagochtend de restanten van de verzuring in je benen komen wegfietsen. De Eddy Haesen Classic is tachtig kilometer genieten langs de mooiste stukjes van het Hageland. Om 10 uur start de begeleide rit maar je kan het parcours ook op je eigen tempo afsjokken. En wie geen fiets mee heeft kan gewoon een lekker ontbijt nuttigen. Verse boterhammen met spek en eitjes of met choco voor de snoepers, het kan. Koffie, thee of sapje, het Lolands team zorgt ervoor.

Ondertussen stroomt de festivalweide vol met klein en al wat groter grut. Het Lolandsteam heeft een soort mini-pretpark gebouwd waar je zelfs je eerste snowboardles kan volgen. Uiteraard komt ook het Lolandslabo weer prettig educatief uit de hoek.

Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van twee bijzondere foodtrucks. Wurst van Jeroen Meus en de exquise verse gerechten van Foodmaker kan je alleen maar treffen op de echt grote festivals. Genre Werchter, Pukkelpop … en Loland dus.

Uiteraard zijn er de ganse namiddag leuke achtergrondbeats maar om 18 uur neemt de Ketnetband het over. Wie hen een paar weken geleden op de Grote Markt in Diest bezig zag, weet dat niet alleen de jeugd zich uit de naad zal shaken.

Vixen 5, jongens van bij ons, mogen daarna een lange nacht openen. U mag beginnen shaken en u gaat niet meer stil zitten. De Mens en Les Truttes zijn prima openers voor het echte dansgeweld. Michael Schack is misschien een minder bekende naam maar deze drummer-dj doet bij ieder optreden de haringen van de festivaltent uit de grond daveren. Partyshakerz mogen daarna de toon zetten voor de absolute topact, waar zijn die handjes Regi.

De ganse opbrengst van dit volksfeest gaat naar het ALS Laevers fonds. En als u niet kan komen, kan u een bijdrage storten op BE41 7512 0609 2910. U helpt er ALS mee uit de wereld. Een onrechtvaardige ziekte die fantastische gasten als de Lo en Eddy heeft weggeplukt uit de gemeenschap. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio