Meer dan 100 bieren proeven op het negende Diesters Bierfestival

Meer dan 100 bieren proeven op het negende Diesters Bierfestival

Foto: IF

Diest - De Objectieve Bier Academie Diest (O.B.A.D.) organiseert op zaterdag 21 oktober de negende editie van hun jaarlijks bierfestival, waar meer dan 120 verschillende streekbieren te proeven zullen zijn.

Het Diesters Bierfestival is dit jaar aan de negende editie toe. Het festival is een organisatie van de Objectieve Bier Academie Diest, een organisatie die het rijke Belgische bierpatrimonium meer in de kijker wilden zetten. De vereniging wil vooral een laagdrempelige bierproeversclub zijn, waar de mensen in een gezellige sfeer heel wat informatie krijgen over de meest uiteenlopende biergerelateerde onderwerpen. “Iedereen is welkom bij onze club,” aldus secretaris Mark Van Pee. “Het enige wat wij vragen, is dat de mensen met een open geest willen proeven van het vele lekkers dat ons land te bieden heeft, of het nu van een piepklein dorpsbrouwerijtje komt of van een brouwgigant. Op ons festival, dat opgevat is als een groot speciaalbierencafé, kan iedereen naar hartenlust op ontdekkingstocht gaan en bieren proeven van de meest uiteenlopende brouwerijen uit binnen- en buitenland.”

De vereniging wil ook Diest in de kijker zetten als bierstad. Ze organiseren daarom degustaties, brouwerijbezoeken en voordrachten, maar ook een aantal grotere evenementen zoals de streekbierenmarkt in Diest, die dit jaar in augustus reeds voor de zesde keer plaatsvond. Op het Diesters Bierfestival worden niet alleen de bieren uit de regio in de kijker gezet, ook specialiteiten van elders in het land komen aan bod, en daarbij gaat O.B.A.D. vooral op zoek naar nieuwigheden of naar bieren die je niet zo makkelijk in deze streek tegenkomt. De lijst van Belgische bieren, waaronder 9 verschillende op vat, wordt aangevuld met een aantal speciaalbieren uit het buitenland, dit jaar vooral uit Engeland en Schotland.

Het bierfestival gaat door op 21 oktober van 13 uur tot 23 uur in de Lakenhalle vlakbij de Grote Markt van Diest. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio