Alle kandidaten krijgen om beurten een blinddoek om en een vlijmscherp zwaar in de hand. Ze worden onder begeleiding in de buurt van een dode haan gebracht en mogen drie pogingen doen om de kop van het beest af te hakken. Het publiek gaat helemaal uit de bol om de hanekappers te gidsen.

Zaterdag kon Patrick Jacobs de titel binnenhalen. Patrick is al jaren een van de drijvende krachten van de carnavalsvereniging. Het was overigens een speciale dag voor hem want hij verjaarde. En hij maakte die dag nog specialer want Patrick week af van een vastgeankerde traditie. De nieuwe koning mag een luitenant aanduiden als zijn assistent maar hij koos ervoor om zijn nicht Catherine Jacobs aan te duiden als koningin. Catherine is de dochter van Luc Jacobs die dan weer getrouwd is met Lieve Vandenberghe van Festivalshop. Luc heeft dus niet alleen de Dame van Zichem in huis maar ook de Koningin van de Keiberg. 

Catherine was duidelijk blij met haar verkiezing maar de Hanekappers doen er zelf ook hun voordeel mee. De vereniging groeit de laatste jaren fel. Met Patrick Jacobs hebben ze een gemotiveerde koning aan het stuur terwijl Catherine de vereniging niet alleen een gezicht maar ook een persoonlijkheid geeft. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio