Stoet vindt wel degelijk op zondag 18 februari plaats

Gemeentelijk infoblad publiceert verkeerde datum voor carnavalstoet Schoonderbuken

Gemeentelijk infoblad publiceert verkeerde datum voor carnavalstoet Schoonderbuken

Foto: HNS

Scherpenheuvel-Zichem - Oercarnavalist Tom Staels viel bijna uit zijn schoenen toen hij het gemeentelijk infoblad in de bus kreeg. In dat blad probeerde men de carnavalstoeten nog een duwtje in de rug te geven maar de datum die vermeld werd voor de stoet van Schoonderbuken is verkeerd. Vergissingen zijn menselijk natuurlijk. 18 maart stond er, maar de stoet vindt volgende zondag, 18 februari al plaats.

“We hebben dit jaar 35 groepen die meerijden”, zegt organisator Staels. “Die komen voor een deel uit de eigen fusiegemeente maar ook uit Ham, Putte, Diest, Aarschot, Leuven, Sint-Truiden en Zoutleeuw. Ook prins Jimmy I en jeugdprinses Jenn I maken hun opwachting. Vorige week in Zichem reden ook de prins en prinses van Vlaams-Brabant mee. Ze deden dat in een open Mercedes 220. “Ook bij ons zullen ze aanwezig zijn”, zegt Tom Staels.

De organisatie zet ook extra middelen in voor de veiligheid en de hygiëne. Er zijn tien stewards op het parcours aanwezig en halfweg het parcours worden toiletwagens geplaatst.

De stoet start zondag om 14.11 uur aan cafè Oud Schunnebroek. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio