Club beoefent traditionele karatestijl

Karateclub Shotokan bestaat veertig jaar en verwent leden en vrijwilligers

Scherpenheuvel-Zichem - U kon het dinsdag al in onze gedrukte editie lezen maar we plaatsen het graag nog even online. Karateclub Shotokan bestaat veertig jaar en dat was de aanleiding om alle leden en vrijwilligers vorige zondag uit te nodigen voor een smakelijk ontbijt.

"We hebben 65 leden maar ook een pak mensen die ons op allerlei manieren helpen", zegt voorzitter Jos Mattheus. "Met dit initiatief geven we onze leden maar ook hun ouders de kans om op een informele manier met de trainers en de bestuursleden te praten. Shotokan beoefent nog de traditionele karatestijl die niet hoofdzakelijk gericht is op competitie. "We besteden veel aandacht aan discipline en het motorische van de sport", zegt de voorzitter. "Kinderen zijn vandaag met honderd zaken tegelijk bezig en het fysieke wordt vaak vergeten. Onze club biedt een goede vorming met trainers van hoog niveau. We hebben een reeks begeleiders met een zwarte gordel, zelfs met vijfde en zesde dan. Dat is een categorie die je in de wijde regio weinig vindt.

Op de eerste foto staan de bestuursleden van Shotokan; Op de tweede foto staan de drie bestuursleden die er vanaf het begin bij waren. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio