Hemelse Helden wordt wervelend livespektakel

Popkoor Vocalicious eert overleden pophelden

Popkoor Vocalicious eert overleden pophelden

Foto: IF

Scherpenheuvel-Zichem - Popkoor Vocalicious duikt volgend weekend in het verleden van de popmuziek. Het koor bouwde de voorbije jaren een ijzersterke reputatie op met een liveshow waar choreografie, een liveband en een goed geselecteerd repertoire een bruisende mix vormen.

Volgend weekend brengt Vocalicious “Hemelse Helden”, een ode aan een rist grote popidolen die ondertussen overleden zijn. Het koor laste een pak extra repetities en knutselsessies in en dat is geen overbodige inspanning. “Het niveau van het programma is best wel hoog gegrepen maar onze leden hebben een stevig tandje bijgestoken”, zegt dirigente Evi Bex. “We hebben niet alleen in groep geoefend maar alle stemmen hebben ook apart gewerkt. We hebben choreosessies ingelast en apart met de liveband geoefend. Ik denk dat we er zeker klaar voor zijn.”

Over het repertoire wil Evi Bex nog niks kwijt. “We willen ons publiek verrassen maar reken alvast op een reeks absolute klassiekers”, zegt ze.

Hemelse helden is de vierde liveshow van het popkoor. Vocalicious heeft duidelijk de wind in de zeilen. In september organiseerde Evi Bex probeersessies. Dat leverde 14 nieuwe leden op. Het koor heeft nu 63 leden.

Hemelse Helden vindt plaats op zaterdag 24 februari om 20 uur en zondag 25 februari om 15 uur in gemeenschapscentrum Den Egger. Wie nog een zitje wil scoren moet zeer snel zijn. Enkel voor zondag zijn er nog een paar tickets beschikbaar. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio