Danny Van Gelder aangeduid als coördinator

Elf basisscholen uit de regio gaan bestuursorganen integreren

Elf basisscholen uit de regio gaan bestuursorganen integreren

Foto: HNS

Scherpenheuvel-Zichem - Directeur Danny Van Gelder van basisschool Onze-Lieve-Vrouw Scherpenheuvel krijgt vanaf 1 september 2018 een andere functie; Hij gaat de integratie van de bestuursorganen van 11 basisscholen uit Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort en Waanrode coördineren.

De schoolbesturen van KaBaDi en Spoor 7 hebben een intentieovereenkomst getekend om vanaf 1 september 2018 hun organisatie te vereenvoudigen. Ze behouden slechts één algemene vergadering en één raad van bestuur voor de elf basisscholen.

Voor KaBaDi zijn dit:  ’t Minnepoortje Assent en de vier basisscholen van KSDiest: Vrije Basisschool Voorzienigheid, Vrije Basisschool Sint-Jan, Vrije Kleuterschool De Notelaar Kaggevinne en School voor Buitengewoon Basisonderwijs De Warande.

Voor Spoor 7: de Vrije Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Scherpenheuvel, De Zonnebloem Waanrode, ’t Scholeke Molenbeek-Wersbeek, Ons Wereldje Okselaar, Den Hulst Testelt en De Vlindertuin Averbode.

De school voor buitengewoon basisonderwijs “Bremberg” Diest en basisschool  “Toverpotlood” Hoeleden blijven participeren in de scholengemeenschappen, maar ze treden niet toe tot het bestuurlijk netwerk.

Danny Van Gelder wordt coördinator

Directeur van basisschool Onze-Lieve-Vrouw Scherpenheuvel, Danny Van Gelder, wordt vrijgesteld om de coördinatie van de basisscholen op te nemen. “We hebben de beslissing om Danny hiervoor te engageren pas recent genomen’, zegt algemeen directeur van KSD Els Claes. Na de paasvakantie gaan we op zoek naar een opvolger die zijn huidige taak kan overnemen.”

Op 1 september 2020 willen de elf katholieke basisscholen en het secundair onderwijs van KSDiest onder één schoolbestuur functioneren. Ze willen op die manier de pedagogische en organisatorische samenwerking tussen de  basisscholen en het secundair onderwijs verdiepen en versterken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio