Protestactie van Vlindertuin krijgt geen gehoor

Geen oversteekplaats aan parking van Het Moment

Geen oversteekplaats aan parking van Het Moment

Foto: HNS

Scherpenheuvel-Zichem - Uit een update op Facebook van burgemeester Manu Claes blijkt dat er geen veilige oversteekplaats komt aan de parking van Het Moment. De leerlingen van de Vlindertuin maar ook talrijke toeristen steken daar de gevaarlijke Herseltsebaan over.

De leerlingen en het personeel van kleuter- en lagere school Vlindertuin in Averbode trokken einde oktober 2017 verkleed als zebra's naar de parking van de Het Moment. Die parking ligt op wandelafstand van de school maar om ze te bereiken moeten de kinderen de gevaarlijke Herseltsebaan oversteken. "Het stadsbestuur heeft een mooi wandelpad aangelegd dat de parking met de school verbindt maar kinderen die dat vlinderpad gebruiken riskeren iedere dag hun leven", zegt directeur Jef Verdonck. "We vragen al jaren de aanleg van een zebrapad maar het gewest heeft blijkbaar geen oren naar onze eisen.”

Ook burgemeester Manu Claes (CD&V) was tijdens de actie aanwezig om zijn steun te betuigen. "Vanuit de parking vertrekken heel wat voetgangers en fietser naar de Merodebossen”, zegt Manu Claes. “Ook die moeten veilig kunnen oversteken. We kunnen de snelheid beperken door de bebouwde kom wat uit te breiden zodat de oversteekplaats er binnen valt. Het Vlaams gewest is echter aan zet om verkeersremmers te plaatsen en de oversteekplaats in te richten. We stellen die vraag al jaren meer blijkbaar is dit voor hen geen prioriteit."

Zaterdagavond postte Claes op Facebook een bericht waaruit blijkt dat de oversteekplaats er niet komt. “Jammer dat de Vlaamse Minister van Mobiliteit geen gehoor geeft aan onze vraag om een veilige oversteekplaats te creëren op de gewestweg ter hoogte van Met Moment in Averbode”, schrijft hij. “Drie kilometer verder aan het einde van de Luiksedreef ter hoogte van de Turnhoutsebaan kan dat wel. Ook Merodegebied, ook een gewestweg, geen druk bezochte parking met aan- en afrijdende auto's en geen school in de onmiddellijke buurt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio