Fietseling

Wielemietocht lokt 25 handbikers

Mario Sel heeft zijn handbike nog maar een week Hij wil toch reeds meedoen aan de 20 kilometer Foto: Hedwig Neesen

Diest - De jaarlijkse hoogmis van de fiets kreeg in Diest een extra tintje. Onder leiding van Marieke Vervoort werd er ook een parcours met handbikes afgelegd.

De Fietseling had dit jaar wat te lijden onder het wat wisselvallige weer. Op het middaguur waren er in Diest zo'n 1600 inschrijvingen. 'De helft van onze inschrijvingen zijn mountainbikers', verklaart Gilles Van De Velde. 'Na de middag verwachten we echter nog veel volk. De mensen wachten tot ze zeker zijn van de weersomstandigheden. En ook gezinnen komen wat later', vult haar collega Brecht Maddelijns aan.

Handbikes

Diest pakte dit jaar uit met een nieuw initiatief. Onder leiding van Marieke Vervoort werd er een rit voor handbikes georganiseerd. Het parcours was 20 kilometer lang. Deelnemers konden kiezen voor een of twee rondjes. Er kwamen 25 deelnemers op af. Mario Sel was er één van. 'Voor mij is het een vraagteken', vertrouwt Sel ons toe. 'Ik heb mijn handbike nog maar een week en ik weet niet wat dat gaat geven'

Sportbeurs

In de marge van de Fietseling organiseerden een aantal sportclubs de 'Doe aan sport beurs'. Het initiatief kon op heel wat belangstelling rekenen, ook al omdat de bevoorradingspost van de Fietseling handig geïncorporeerd was in de beurs. Met het initiatief bevestigt Diest opnieuw zijn ambitie om actief sporten te bevorderen.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio