Kermislounge kan uitgroeien tot succesnummer

Scherpenheuvel-Zichem - Het vuurwerk op vrijdagavond is een van de ankerpunten van de kermis in Scherpenheuvel. Dit jaar kon je het spektakel op een bijzondere manier bekijken.

De twee vzw's die in De Egger actief zijn, Sharp Events en Surprise Events, sloegen voor de eerste keer de handen in mekaar. Samen met cafetariabaas Stefan Desmet ontwikkelden ze het idee van een kermislounge. 'We kregen heel veel opmerkingen om eens iets nieuws te proberen', zegt voorzitter Christof Kourtis van vzw Surprise Events. ‘Het vuurwerk trekt elk jaar een massa mensen en dus was het logisch om daar iets mee te doen.’
De organisatoren mikten niet enkel op de toeschouwers die naar het vuurwerk kwamen kijken. De lounge was al vanaf 18 uur open. ‘We wilden ook een soort after work formule aanbieden’, zegt Stefan Desmet. ‘De mensen die onmiddellijk na het werk naar de kermis afzakken kunnen in de lounge in een rustig kader wat bijpraten en iets lekkers eten.’


De kermislounge werd alleszins een succes. Tijdens de vooravond bleven al wat mensen plakken. Het speenvarken en de cava met oesters schoven regelmatig over de toog. Omstreeks 22 uur liep het loungeplein helemaal vol met mensen die naar het vuurwerk kwamen kijken. Na het spektakel bleven een aantal onder hen plakken met een glaasje cava.

Scherpenheuvel kermis is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de belangrijkste volksfeesten van de regio. De organisatoren van de kermislounge hebben met dit initiatief alleszins bewezen dat er tijdens de kermis plaats is voor vernieuwende initiatieven. Aan de materiële uitbouw en de promotie van het event moet echter nog gesleuteld worden. Als dat gebeurt heeft de kermis er volgend jaar een publiekstrekker bij.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio