Nieuwe voetweg naast Rozenkransweg

Nieuwe voetweg naast Rozenkransweg

De nieuwe voetweg moet op termijn deel worden van de erfgoedwandeling, volgens cultuurbeleidscoördinator Liesbeth Tielens. Foto: ©hns

Scherpenheuvel-Zichem - Heel wat bezoekers van de boerenmarkt in Scherpenheuvel stelden zich vragen over het nieuwe voetpad dat zich langs de oude stadsgrachten achter de basiliek slingert. Het pad loopt parallel met de Rozenkransweg en de mensen vroegen zich vooral af waarom er een tweede voetweg moest komen op deze locatie.

‘De Rozenkransweg is eigendom van de kerk’, zegt cultuurbeleidscoördinator van Scherpenheuvel-Zichem Liesbeth Tielens. ‘Hij heeft ook een heel specifieke bestemming in het kader van de bedevaart. Daarom mogen we die weg niet als wandelweg gebruiken.’
Volgens Tielens wil Scherpenheuvel-Zichem de nieuwe voetweg op termijn inschakelen in de erfgoedwandeling die de stad uitbouwt. Op dit moment zijn echter nog niet alle vergunningen rond om het project volledig af te werken. Ondermeer de aansluiting met de steenweg van Scherpenheuvel naar Diest is nog een probleem.

Subsidie

De kostprijs voor de aanleg van het nieuwe pad werd op de gemeenteraad van februari 2011 begroot op 58.987 euro. De voetweg werd gerealiseerd in het kader van de sociale economie. Dat stad krijgt daardoor 60% subsidie voor de realisatie ervan.

In een latere fase zal ook de parking ter hoogte van het kwb-voetbalterrein heraangelegd worden. Die parking ligt naast de nieuwe voetweg. Uit de motivatie van de gemeenteraad blijkt dat de werken kaderen in de ontsluiting en restauratie van de site Oratorianenklooster.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio