Opmerkelijke inhaalbeweging inzake sportinfrastructuur

Opmerkelijke inhaalbeweging inzake sportinfrastructuur

Foto: IF

Bekkevoort - In 2007 scoorde Bekkevoort als slechtste in de klas op het vlak van sportinfrastructuur op 308 Vlaamse gemeentes. Vandaag staat de gemeente op plaats 4 in de provincie Vlaams-Brabant.

‘Die opmerkelijke inhaalbeweging is het resultaat van samenwerking’, zei schepen van Sport Benny Reviers tijdens de opening van sportpark De Heide. Het sportpark speelt vooral in op de groeiende nood aan loopinfrastructuur.

Het grote succes van de start-to-run projecten en het snel stijgend aantal recreatieve lopers in de gemeente heeft de vraag naar een looppiste duidelijk gemaakt. Het bestuur van Bekkevoort besliste om een Finse piste aan te leggen. Een Finse piste is een speciaal loopparcours voor joggers. Om het loopcomfort te verbeteren bestaat de bovenlaag uit een verende laag die blessures voorkomt.
De Finse piste in Bekkevoort heeft een lengte van 600m en een breedte van 1.50m. De piste is verlicht vanaf 6 uur en tot 23 uur.Naast de Finse piste heeft het sportpark ook een petanquebaan en een beachvolleybalterrein.De investering in het sportpark bedraagt ongeveer 100.000 Euro.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio