De weersverwachtingen zijn dit weekend optimaal en het is best mogelijk dat  een 500tal vliegtuigjes Schaffen zullen aandoen.
 De organisatoren hebben de laatste jaren het aanbod gediversifieerd. Naast vliegtuigen zakken ook  oldtimer wagens en vooral oude caravans af naar Schaffen.
Alles draait uiteraard om de oude vehikels. Maar de mensen achter de machines hebben vaak unieke verhalen te vertellen. 

Volker Teske draagt een knaloranje pilotenoverall met een Topgun-embleem. De man is uit Duitsland overgevlogen met een Jodel van 52 jaar oud. ‘Helemaal zelf gerestaureerd’ zegt hij. Hij gebruikt de machine niet meer zo vaak maar Schaffen wil hij niet missen. Volker weet het niet exact maar hij denkt dat hij alle Fly in’s heeft meegemaakt in Schaffen.
Op de weide voor oude caravans trekken Guido en Maaike Boes de aandacht. Hun caravan en het bijbehorende Citroën  tweepaardje is zeer flowerpower uitgerust. ‘Ik heb heel mijn leven in de horeca gewerkt’, zegt Guido. ‘Maar toen ik al mijn vrienden zag wegvallen ben ik gestopt. Samen met mijn vrouw geniet ik nu van het leven.’
De caravan en het tweepaardje hangen vol bloemen. Guido en Maaike hebben hun hond meegebracht en aan de ingang van de tent hangt een vogelkooitje. Normaal gezien hebben ze ook nog kippen en konijnen mee maar die heeft Guido thuisgelaten. ‘Teveel vliegtuiglawaai’, zegt hij. Of ik een wijntje wil? Ja,dat wil ik wel.

U kan de Oldtimer Fly In nog het ganse weekend bezoeken op het vliegveld van Schaffen.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio