Mix van muziek en plezier kleurt kerstfeest Sint-Jansvrienden

De kerstsfeer zit er al een tijdje goed in in Vlaanderen. Keuze genoeg uit een lange lijst van marktjes, wandelingen en feesten. Vorig weekend organiseerde fanfare St.-Jansvrienden uit Averbode een kersthappening. Wie de fanfare een beetje volgt begrijpt dat dit geen zoveelste kopie werd van wat je op andere plaatsen kan meemaken.

De organisatoren openden rustig met een praatcafé en een barbecue met jeneverbar. Maar de stemming zat er snel in. Bugelspeler Omer Mondelaers had zijn alpenhoorn meegebracht en de kinderen konden zich uitleven op de muziek van kinderdiscobar Starlines. Het optreden van kinderkoor de REbELS sloot naadloos aan bij de kinderdisco.

Eigen popkoor

Sedert een paar weken heeft de fanfare ook een eigen popkoor, de DOsibELS. Zij mochten hun eerste publieke optreden afwerken en ze deden dat met veel verve.
Het Vlaams-Brabants saxofoonkwartet sprak de dansers aan. Later op de avond trad de fanfare zelf nog op. De saxofonisten van de jeugdband hadden een paar speciale kerststukjes ingestudeerd.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio