Al heel snel reden Justin Olen en Geoffrey Curran weg van de groep. Ze bleven tot het einde vooruit. In de achtervolgende groep zat ook nog Brendan Rhim uit de VS. Hij werd vijfde.

Olen verklaarde na de wedstrijd dat hij heel graag volgend jaar zijn titel wil komen verdedigen. De organisatoren van de Sinksenkoers weten meteen waar ze aan toe zijn. Olen rijdt volgend jaar namelijk een categorie hoger, bij de amateurs.

De organisatie van de Sinskenkoers moest dit jaar kiezen voor een andere aanpak. In het centrum van Scherpenheuvel was er wat onvrede over de impact van de organisatie tijdens een druk Pinksterweekend. In het centrum van Averbode sluipt alle horeca-activiteit snel weg waardoor ook de finish moest herdacht worden.

De ploeg van koersdirecteur Peter Baens zette echter een sterk alternatief neer. Ze kozen ervoor om alle activiteiten te groeperen rond de sporthal van Averbode. Dat concept werkt en heeft toekomst. Peter Baens was dan ook een tevreden man. ‘We overwegen om volgend jaar opnieuw naar maandag te verhuizen’, zei hij. Dat komt beter uit voor de kalender.
Ook de mensen van Ziekenzorg waren tevreden. De combinatie van hun activiteiten met de wielerwedstrijd lijkt beiden goed uit te komen. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio