FOTO. Indisch kleurenfestival op het Ladeuzeplein

Op een zonovergoten Ladeuzeplein hebben de Indian Students' Association Leuven (ISAL) en India House zaterdagnamiddag voor het eerst in Leuven een Indisch Kleurenfestival georganiseerd voor het brede publiek. Tijdens het traditionele feest Holifeest werd er gedanst op feestelijke muziek en vooral veel poederverf naar mekaar gegooid. Het kwam wat traag op gang, maar volgens organisator Geert Robberechts daagden verspreid over de namiddag ongeveer 300 personen op.

'ISAL, dat zo'n 400 Indische studenten en onderzoekers groepeert die momenteel in het Leuvense studeren, viert dit feest al vele jaren in eigen kring. Naar aanleiding van de oprichting van het India House in het najaar van 2013 wilden ze het gebeuren opentrekken naar een breder publiek', zegt Robberechts.

Het feest ging om 13 uur van start met een traditionele ceremonie waarbij een lamp wordt aangestoken. Vervolgens werd op een afgebakende dansvloer continu dansmuziek gedraaid, zowel Bollywoodstukken als westerse muziek, en werd er naar mekaar poederverf gegooid in een vijftal verschillende kleuren. Gezien het succes verwacht Robberechts dat het spektakel voortaan jaarlijks zal georganiseerd worden in Leuven.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio