Welkom Laura, de eerste Leuvense baby van 2016

Welkom Laura, de eerste Leuvense baby van 2016

Foto: hsb

Leuven - In het Heilig Hartziekenhuis brachten Karen Bertels(29) en Silvester Brunetto(29) vrijdagvoormiddag hun eerste dochtertje Laura op de wereld. Ze is de eerste nieuwe inwoner van Leuven voor 2016.

"Een nieuwjaarskindje, dat is echt een prachtig cadeau", zegt mama Karen Bertels. "En totaal onverwacht ook, want de bevalling was eigenlijk uitgerekend voor 20 januari." Karen was de voorbije dagen verkouden. Een bezoek aan de huisdokter bracht aan het licht dat ze zwangerschapsvergiftiging had. "Sinds woensdag ben ik in het ziekenhuis, en donderdag is dan besloten om de bevalling in te leiden. Uiteindelijk is Laura vrijdag 1 januari om 10.53uur geboren."

Dat Laura daardoor een nieuwjaarskindje is, vinden mama Karen en papa Silvester uit Wijgmaal echt geweldig. "Het is toch iets speciaal", zeggen ze. "Deze nacht heb ik niet echt beseft dat het Nieuwjaar was. Silvester had wel een alcoholvrije fles mee om het te vieren. Maar eigenlijk is het zo'n beetje aan me voorbij gegaan. Het jaar had eigenlijk niet beter kunnen beginnen, met zo'n mooi en gezonde dochter."

En zo is Laura Brunetto - met haar 46cm en 2,680kg - de eerste nieuwe inwoner van Leuven in 2016. Ze is ook de 73ste Brunetto in België. En niet de eerste van de familie die in het Heilig Hart ziekenhuis ter wereld kwam.

In de andere drie ziekenhuizen uit de regio, Gasthuisberg, Tienen en Diest, bleef het dit jaar rustig in de nieuwjaarsnacht. Daar werd tussen middernacht en 12uur 's middags geen enkel kindje geboren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio