'Den Dreef' van OHL wordt 'Eneco Stadion'

'Den Dreef' van OHL wordt 'Eneco Stadion'

Foto: hsb

Leuven - Het OHL-stadion 'Den Dreef', krijgt een nieuwe naam. Vanaf nu heet het het Eneco-stadion. De naamsverandering maakt deel uit van een project van OHL en energieleverancier Eneco om het stadion duurzaam en klimaatneutraal te maken.

Samen met partner Eneco legt de club zonnepanelen op het dak van de nieuwe stadiontribune. Ze plaatsen ook een Tesla Powerwall die de overdag opgewekte energie die niet onmiddellijk verbruikt wordt, opslaat. Daarnaast plaatst Eneco ook laadpalen voor elektrische wagens op de parking. In eerste instantie zal het gaan om twee palen, maar dat aantal kan uitbreiden. "Door ook de naam van het stadion te veranderen naar Eneco Stadion, willen we duidelijk maken hoe belangrijk we dit project vinden.

Voor de financiering van de zonnepanelen zet OHL een ‘fanfunding’-actie op, zodat supporters bij kunnen dragen aan de duurzame toekomst van het stadion. In tegenstelling tot eerdere crowdfunding-acties van de club gaat het niet om loten met grote bedragen van meerdere duizenden euro's. "Er kwamen vragen van supporters die ons wilden steunen, maar met kleinere bedragen", zegt voorzitter Jimmy Houtput. "Daaraan komen we nu tegemoet. We zoeken 500 supporters die ieder 250 euro willen bijleggen voor een duurzaam stadion."

De supporters die daaraan meewerken krijgen er natuurlijk ook wat voor in ruil. Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Leuven-Hageland van donderdag 14 juli 2016.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio