Vader (56) en zoon (26) uit Tremelo runnen drugsnetwerk in België en Nederland

Politie rolt immens netwerk van cannabistelers op

Schaarbeek / Sint-Jans-Molenbeek / Koekelberg / Leuven / Tremelo / Antwerpen / Hulshout / Aalst - De Leuvense Federale Gerechtelijke Politie heeft dinsdag en woensdag 26 huiszoekingen uitgevoerd en zo een groot drugsnetwerk opgerold.

Het onderzoek focuste op een bende die vanuit België, in samenwerking met een growshop in Nederland, grootschalige cannabisplantages beheerde op diverse locaties in België. De opdrachtgevers waren een 56-jarige man uit Tremelo en één van zijn zonen. Zij zochten actief naar locaties om cannabisplantages in onder te brengen. Vervolgens lieten zij naaste medewerkers de plantages opbouwen met materialen die ze hen bezorgden vanuit hun growshop in Nederland. De opbrengsten van de oogst van de plantages werden via diverse kanalen witgewassen.

Na een intensief onderzoek van meerdere maanden, voerde de politie deze week negentien huiszoekingen uit in Vlaanderen en zeven in Nederland. Ze vonden in totaal 51 kilogram cannabis, zeven cannabisplantages waarvan vier van industriële grootte in Antwerpen, Aalst, Koekelberg en Marcinelle, en een stekkenplantage van 2.600 cannabisstekken. Er werd ook 167.000 euro cash geld, vijf voertuigen en drie gloednieuwe Harley Davidson-motoren in beslag genomen.

De politie arresteerde in totaal elf personen, waarvan zeven mannen al werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Zes van hen werden aangehouden voor betrokkenheid bij feiten van teelt van cannabis in het kader van een vereniging en witwassen. Het gaat om de 56-jarige vader en zijn 26-jarige zoon uit Tremelo, een 19-jarige uit Aalst, een 44-jarige uit Schaarbeek, een 50-jarige uit Hulshout en een 49-jarige uit Sint-Jans-Molenbeek. Zij verschijnen op vrijdag 3 maart voor de raadkamer. Eén man, een 41-jarige uit Erembodegem, werd vrijgelaten onder voorwaarden.

"Het resultaat van de actie is te danken aan de nauwe samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse autoriteiten", klinkt het bij het Parket. "In België zelf werd er samengewerkt met zeven FGP's en elf lokale politiediensten, verspreid over het hele land."

ayer_2b88",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:prerollUrl},vast:{plugin:!0,postrollUrl:postrollUrl,loadAdsOnPlay:!0},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"0_5aiv98sm"}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function r(e){gemiusStream.event("21813201",l,t,e);var a=r.caller.toString();console.log("gemiusStream.event: "+e+"@"+t+"sec - totalTime: "+o+"sec - Caller: "+a),"playing"==e&&s&&prerollUrl&&!~prerollUrl.indexOf("corelio-preview")&&(console.log("tracking empty ad"),(new Image).src="https://adhese.nieuwsblad.be/track/875367/sl53121/?t="+o,s=!1)}var a=document.getElementById(e),l="0_5aiv98sm",n="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",t=0,o=0,i=0,d="undefined"==typeof MEDIAHUIS?"nw":MEDIAHUIS.config.page_sectionname,s=!0,p=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:d},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];a.kBind("metadataReceived",function(){var e,r=a.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");o=a.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var l=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(l.length>0)for(var n=l.length;n>=l.length;n--){var t=l[n-1];t&&t.parentNode.removeChild(t)}if(r&&r.Source){var i=r.Source;switch(i){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var d="www."+e+".be",s=document.createElement("div"),p=a.parentNode;s.className="video-source-origin",s.innerHTML="Bekijk meer video's van "+i+' op '+d+"",p.parentNode.insertBefore(s,p.nextSibling)}}}),a.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,r){t=t!=Math.round(e)?Math.round(e):t}),a.kBind("changeMedia",function(e,r){gemiusStream.closeStream("21813201",l,t),l=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",l,o,p,[],n)}),a.kBind("playerStateChange",function(e){"buffering"!=e&&("playing"==e&&0==t&&i||(o>t&&r(e),0==t&&"playing"==e&&(i=1)))}),a.kBind("doStop",function(e,a){o>t&&r("stopped")}),a.kBind("seeked",function(e){o>t&&(t=e,r("seekingStarted"))}),a.kBind("playerPlayEnd",function(e,a){r("complete")}),a.kBind("doReplay",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",l,t),t=0,l=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",l,o,p,[],n),r("playing")}),a.kBind("onAdPlay",function(e,r,a){s=!1})})
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio