Vrijdag eindelijk tijd voor Het Groot Verlof

Vrijdag eindelijk tijd voor Het Groot Verlof

Foto: hsb

Leuven - Het is zover, vrijdag begint het jaarlijkse zomerfestijn Het Groot Verlof in Leuven. Anderhalve maand lang zijn er wekelijks muzikale evenementen, te beginnen met de Beleuvenissen.

Geduld was nodig dit jaar, want door een late Rock Werchter werd beslist om De Beleuvenissen een week later te starten. Maar vrijdag is het eindelijk zover. Dan staan niemand minder dan Ozark Henri, Tom Helsen, Slongs en de Leuvense hiphopband Major als eerste op de podia van de Beleuvenissen. Spik&Span en Discobar Galaxie staan op de Vismarkt. Meteen enkele stevige namen dus, die mede dankzij het voorspelde warme weer allicht voor een sterke opener zullen zorgen.

Op 20 juli volgen dan de Kreuners, The Bootleg Sixties, Buurman, Wouter Vandenabeele en de Nationale DJ Defilé. De laatste Beleuvenissen op 27 juli worden aangevuld met Isolde XL, Billy Ocean, Blanche, She Bad, Josephine, CJ Bollans en Van Echelpoel.

Coely

Voor dat tweede grote onderdeel van Het Groot Verlof - dansfestival Half Oogst - werd recent nog een laatste headliner bekend gemaakt. De populaire Belgische zangeres en rapster Coely zal zaterdag 11 augustus op de Oude Markt staan. De rest van dat weekend mag Leuven densen op de muziek van onder andere JtotheC, Amery, TheColorGrey, Soundraskalz, 'T Hof van Commerce, Grandmaster Flash en Stikstof.

En natuurlijk zijn er ook nog Burn Festival en Habitat festival voor de Leuvense jeugd, M-idzomer in Museum M en 5 augustus Hapje Tapje met als afsluiter van de dag Raymond Van het Groenewoud.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio