Naamsesteenweg sneller dan verwacht weer open

Oud-Heverlee - De plaatsing van de houten fiets- en voetgangersbrug verloopt dankzij de goede coördinatie tussen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de aannemer sneller dan gepland. Vanaf 15 uur deze namiddag (donderdag, nvdr.) zal de rijweg vanuit Hamme-Mille richting Oud-Heverlee terug opengesteld wordt voor verkeer.

De werken van het AWV op de Naamsesteenweg (N25) in Oud-Heverlee zitten sinds 4 maart een volgende fase. Tussen begin maart en eind juni worden achtereenvolgens het fietspad ter hoogte van het nieuwe ecoduct aangelegd, de houten fiets- en voetgangersbrug over de Naamesteenweg ter hoogte van de Langendaalstraatgeplaatst geplaatst en de rijweg ter hoogte van het ecoduct afgewerkt.

Donderdag zou de steenweg normaal voor één dag volledig afgesloten zijn voor de plaatsing van de fietsersbrug. Maar de werken gingen sneller, en dus zal het verkeer richting Leuven tijdens de avondspits alweer door kunnen. Verkeer dat vanuit Leuven richting Waver rijdt, wordt nog steeds tot eind juni omgeleid via Sint-Joris-Weert.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio