Fietstunnel Tiensesteenweg onder ruime belangstelling op zijn plaats geschoven

© Hannelore Smitz

© Hannelore Smitz

© Hannelore Smitz

© Hannelore Smitz

© Hannelore Smitz

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Onder toeziend oog van ruim 100 toeschouwers is maandagochtend de fietstunnel op zijn plaats geschoven onder de Tiensesteenweg, ter hoogte van de Martelarenlaan. De voorbije weken werd de tunnel naast de plaats waar hij moest komen, al klaar gemaakt. Zaterdag ging de Tiensesteenweg dan dicht voor alle verkeer voor de effectieve plaatsing.

Hannelore Smitz

Ondanks de hitte werkten tientallen arbeiders het hele weekend door om de put waar de tunnel moest komen, te graven. Naast de tunnel werden rails gelegd, met daarop een systeem dat de constructie van zo'n 600 ton zou opheffen en op zijn plaats schuiven. Maandagochtend om 8 uur waren al heel wat toeschouwers aanwezig om dat moment mee te maken. Uiteindelijk moesten ze wachten tot 10 uur, maar dat deerde hen niet. Na een luid applaus, schoof de tunnel op zijn plaats.

De komende anderhalve week wordt nu heel wat afwerking gedaan. Op 15 juli gaat de Tiensesteenweg weer open. De fietstunnel zelf gaat open in januari, als ook het hele omliggende fietspad af is. De tunnel en het fietspad vormen een belangrijk onderdeel van de fietssnelweg Leuven-Tienen en zorgen ervoor dat fietsers zich makkelijker en veiliger kunnen verplaatsen tussen Kessel-Lo en Heverlee.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio