Tiensesteenweg gaat sneller dan verwacht weer open

Tiensesteenweg gaat sneller dan verwacht weer open

Foto: rr

Leuven - Goed nieuws voor de inwoners van Kessel-Lo, want de Tiensesteenweg gaat sneller dan verwacht weer open voor alle verkeer. Sinds vrijdagmiddag 12 uur is de steenweg opnieuw open voor verkeer in beide richtingen. Ook de Platte Lostraat, die tijdens de werken afgesloten was, is vanaf dan weer toegankelijk vanaf de Tiensesteenweg.

De steenweg was twee weken lang afgesloten, om de fietstunnel onder de steenweg te kunnen schuiven. Tegelijk werd ook de asfaltlaag vernieuwd en een busbaan aangelegd vanaf de Meerdaalboslaan. Die werken zouden normaal tot zondagavond duren, maar de werkmannen konden het werk twee dagen sneller afwerken.

“Namens het stadsbestuur wil ik de aannemer en de werkmannen bedanken voor het harde en goede werk dat ze de afgelopen twee weken geleverd hebben, om de klus zo snel mogelijk te klaren en de hinder zoveel mogelijk te beperken,” zegt Dirk Vansina (CD&V), schepen van Openbare Werken.

Signalisatie blijft nog

Omdat de Tiensesteenweg sneller dan verwacht weer open gaat voor alle verkeer, lukt het de aannemer niet meer om tijdig alle signalisatie op de omleidingswegen weg te halen. Dat gebeurt pas op maandag 15 juli. De bussen 7, 8, 9 en 380 van De Lijn rijden vanaf zaterdag 13 juli opnieuw via hun normale traject.

Tijdelijke verkeerslichten

In augustus plaatst de aannemer nog nieuwe en definitieve verkeerslichten. Tot dan verloopt de verkeersregeling op het kruispunt met tijdelijke lichten. Ter hoogte van het kruispunt van de Platte Lostraat met de Adjudant Harboortstraat werden de verkeerslichten tijdelijk weggenomen. Ook die lichten plaatst de aannemer terug in augustus.

De aannemer werkt na het bouwverlof verder aan het nieuwe fietspad in de spoorwegberm. De fietstunnel sluit later aan op dit fietspad. Als alle werken klaar zijn, kunnen fietsers en voetgangers vermoedelijk vanaf begin volgend jaar de tunnel gebruiken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio