Het warme weer en de kans op onweer leken even te zorgen voor een veel lagere opkomst dan de voorbije weken. Op de Oude Markt werd de avond geopend door Ertebrekers, en zij moesten het publiek toch vragen dichterbij te komen, om de vele lege ruimtes op de Oude Markt op te vullen. Maar in de loop van hun set liep het plein toch goed vol, en ook in de rest van de stad werd het naarmate de avond vorderde steeds drukker.

Uiteindelijk kwam er toch nog zo'n 15.000 man opdagen. "De mensen waren wat afwachtend. Maar met dit weer, denk ik dat we toch tevreden kunnen zijn met die opkomst", aldus Kris Peeters van vzw Leuvenement.

Op de Grote Markt maakten de Leuvenaars kennis met Mirranda, het nieuwe project van Pieter-Jan Van Den Troost van Willow en Pieter Schrevens van Five Days, en het werd gesmaakt. Ook headliner Bent Van Looy zorgde daar voor veel ambiance. Op het Hogeschoolplein haalden folkliefhebbers hun hartje op met Philip Masure, die tal van muzikanten en zelfs een Canadese tapdanser uitnodigde. Op de Vismarkt werd er weer stevig gedanst, deze keer met 'Rock 'n' Roll High School' Thibault Christiaensen, Stijn Van de Voorde en Eppo Janssen aan de draaitafel.

Headliner Kid Creole & The Coconuts op de Oude Markt tenslotte maakte er een immens feest van, dat ruim voorbij het eigenlijke einduur middernacht ging. En de traditie bleef staande: op de Beleuvenissen regent het nooit. De eerste regendruppels kwamen pas uit de lucht gevallen toen Kid Creole de allerlaatste noten speelde.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio