De club moest 's middags al laten weten dat de geplande open training niet kon doorgaan aan Den Dreef, omdat voetballen in zo'n regenweer het veld te fel zou beschadigen zo vlak voor de start van de competitie. De spelers werkten hun training af in Oud-Heverlee. Maar dat hield de fans niet tegen om al naar Den Dreef te komen. Bij de optredens van Belle Perez, Wim Souttaer en Filip D'Haese was aan ambiance geen gebrek. Hoogtepunt van de dag waren zoals gewoonlijk de spelersvoorstelling en de bijhorende handtekensessie van spelers en trainers.

De fans waren overigens vooral verheugd over de terugkeer van een clubicoon naar het stadion. Deze week raakte immers bekend dat oud-speler Bjorn 'El Torro' Ruytinx (38) naar de club terugkeerde als ambassadeur, en hij was ook aanwezig bij de start van de fandag. El Torro speelde 10 jaar als spits bij OHL en leidde de club in die periode van derde klasse naar de eerste klasse.

Dat Ruytinx nu terugkeert naar Den Dreef, is een belangrijk signaal naar alle supporters toe. De voorbije jaren lag hij in de clinch met het vroegere bestuur, en uitte regelmatig hevige kritiek. Dat hij nu akkoord gaat om ambassadeur te worden van de club, zegt veel over het vertrouwen in het nieuwe bestuur en zal wellicht ook andere fans overtuigen. Als eerbetoon aan de voormalige kapitein vernoemt OH Leuven Tribune 4, de spionkop, naar Ruytinx. De Leuvense fans zullen in samenspraak met de club beslissen hoe de tribune juist zal noemen en hoe dit zal gevisualiseerd worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio