Dé hit van Half Oogst was het optreden van Michael Franti and Spearhead vrijdagavond laat, dat door de talrijke aanwezigen als de beste show van de Leuvense zomer bevonden werd. Maar ook zaterdag werd een immens succes, al kwam de avond wat rustig op gang. Tegen de tijd dat De La Soul op het podium kwam stond de Oude Markt vol, en afsluiter Discobar Galaxie - dat een thuismatch speelde voor een kolkende Oude Markt - bracht een memorabele set.

"Uiteraard zijn we zeer tevreden", zegt schepen Denise Vandevoort, "De optredens op de Oude Markt op vrijdag en zaterdag brachten een massa volk op de been. En ook het Hogeschoolplein stond vol voor de beats van dj's als CC Disco en Lone. Dansen en veel coole moves waren dan weer de sleutelwoorden voor de Soul Market die de Grote Markt inpalmde op zaterdag en zondag."

Met Half Oogst werd Het Groot Verlof passend afgesloten. "We schatten dat zo'n 250.000 bezoekers de activiteiten van Het Groot Verlof hebben bezocht", zegt Vandevoort. "Een aantal waar we enkel maar zeer tevreden kunnen mee zijn. Daarnaast kregen we heel veel positieve feedback op programmatie en de sfeer die er gebracht werd."

Meer decibels

Ook de nieuwigheden werden positief geëvalueerd. Zo bleek al heel snel dat het grote videoscherm op de Oude Markt een absolute meerwaarde is, net als het nieuwe grotere rolstoelpodium. Andere aanpassingen zoals de lichte verhoging van de decibellimiet en het iets latere einduur worden vanuit de organisatie ook positief bekeken. Die moeten wel nog geëvalueerd met de veiligheidsdiensten.

"Het Groot Verlof 2019 was een topeditie met veel memorabele optredens, een knaleditie van Hapje-Tapje en zoveel andere leuke activiteiten zoals concerten of filmvertoningen. Het was een hele zomer genieten", zegt organisator Kris Peeters.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio