Met een aantrekkelijke foto van de stad of gemeente waar aangelegd wordt, wil Toerisme Oost-Vlaanderen de huurders en eigenaars van de plezierboten bovendien aansporen aan land te gaan voor een stadsbezoek of een fietstocht. Het financieren, maken en plaatsen van de borden is een samenwerking tussen Toerisme Oost-Vlaanderen, de stads- en gemeentebesturen langs de Dender en Waterwegen en Zeekanaal NV.

In Ninove werden vier infoborden geplaatst:

Twee ervan, “Ninove”, duiden de aanlegsteiger aan het Oeverstekske aan en bevinden zich:

  • aan het lokaal van de brugwachter aan de Begijnenbrug (stroomopwaarts richting Geraardsbergen)
  • aan de betonnen aanlegsteiger ter hoogte van het stadspark (stroomafwaarts richting Aalst)

Twee andere, “Dendervallei”, duiden de aanlegsteiger aan de Zwarte Flesch in Pollare aan en zijn stroomop- en stroomafwaarts geplaatst telkens vóór de aanlegplaats.

Met de plaatsing van in totaal 16 borden werd Tanaris (Europese subsidie) afgesloten. Met dit project beoogde Toerisme Oost-Vlaanderen vzw de toeristisch-recreatieve infrastructuur op en langs de Dender op een gestructureerde wijze verder uit te bouwen. Eerder werden in ditzelfde project zes rustpunten ingericht met een schuilhut en picknickmeubilair en onderging de aanlegsteiger in Ninove een grondige renovatie. De vaarkaart Dender, een mobiele website en publicaties in verschillende media (on- en offline) brachten de mogelijkheden van de Dender onder de aandacht van de (potentiële) toerist-recreant.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio