Groene Pluim 2016 voor Natuurpunt Ninove

Groene Pluim 2016 voor Natuurpunt Ninove

Foto: hvn

Ninove - Groen Ninove reikte op zondag 24 januari tijdens hun nieuwjaarsreceptie in het oud stadhuis hun Groene Pluim uit. Dit is een jaarlijkse prijs om een persoon, bedrijf of vereniging te erkennen die zich inzet om van Ninove een groenere en socialere gemeente te maken. Vorig jaar viel de vzw Ark van Pollare in de prijzen, nu werd de Groene Pluim uitgereikt aan Natuurpunt Ninove.

Deze vereniging is al jaren actief en heeft een groot en actief bestuurs- en beheersteam. Natuurpunt Ninove is momenteel in de Beverbeekvallei in Outer, Nederhasselt en Aspelare bezig met het aankopen van gronden en fondsenwerving.

"Het beheer en het creëren van natuurgebieden is broodnodig voor onze fauna en flora”, motiveert Groen Ninove-voorzitster Annelies Lievens de keuze. “Daarnaast zorgen de mensen van Natuurpunt Ninove ook voor zachte recreatie zoals het beheer van het speelbos aan de Venebroeken en het wandelpad van aan de Dollar tot de Spoorwegstraat in Outer, trouwens een echte aanrader. Hier bovenop laten ze hun natuurgebieden ook overlopen als overstromingsgebied en doen ze dus aan broodnodig waterbeheer."

Aan de Groene Pluim is een geldprijs van € 150 verbonden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio