Scholengroep Dender verleent steun aan project ‘Moving People’

© SG Dender

Helen, Idris en Inas zijn vandaag aan een tournee begonnen en bezoeken deze week de scholen van GO! Scholengroep Dender. Niet zijzelf, maar wel hun verhaal hoe ze als vluchteling hier terecht gekomen zijn. Drie beeldjes uit het project “Moving People” zullen daarvoor zorgen.

hvn

Moving People komt overgewaaid uit Nederland waar het creatief collectief “Power of Art House” dit project in september 2015 lanceerde. Met miniatuurbeeldjes willen de initiatiefnemers vluchtelingen een gezicht geven en hun verhalen vertellen. Mensen krijgen de kans hun stem en betrokkenheid op een creatieve manier te tonen en te delen met anderen. Duizenden miniatuurbeeldjes verschijnen sindsdien op de meest uiteenlopende plekken. Op dit moment zijn drie van de miniaturen te gast binnen de scholengroep Dender die ze deze week op tournee stuurt langs haar meer dan dertig van haar basis- en secundaire scholen. Daarna verhuizen ze naar ergens anders.

“We verlenen hiermee onze steun aan dit project maar bovenal onderstrepen we dat ‘samen leren samenleven’, de slagzin van het vernieuwd pedagogisch project van het GO!, geen loze woorden zijn.”, aldus Kerim Helaut, woordvoerder van de scholengroep. “We roepen iedereen, personeel, ouders, leerlingen maar ook toevallige passanten op om foto’s te nemen van de beeldjes als ze ergens opduiken. De foto’s kan je daarna delen met de hashtag #MovingPeople op sociale media. Zo krijgt dit project, en vooral het verhaal van de vluchtelingen het menselijk aspect dat het verdient.”

Meer info over het project: www.movingpeople.nu . De rondreis binnen de scholen kan je volgen via www.sgrdender.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus