Als er voldoende Ninoofse vrouwen meewerken, gaat Wesley Sonck uit de kleren

Als er voldoende Ninoofse vrouwen meewerken, gaat Wesley Sonck uit de kleren

Foto: foto dienst sociale zaken Ninove

Ninove - Wesley Sonck laat wat zien als Ninoofse vrouwen tussen 50 en 69 jaar deelnemen aan het preventief opsporingsonderzoek naar borstkanker. Het resultaat zal te zien zijn op de website van de stad Ninove en in Ninove info.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen in Vlaanderen. Als borstkanker in een vroeg stadium ontdekt wordt, is er meestal een minder ingrijpende behandeling nodig.

Tussen september en december 2011 krijgen alle vrouwen tussen 50 en 69 jaar opnieuw een uitnodigingsbrief in de bus waarmee ze gratis kunnen deelnemen aan het preventief opsporingsonderzoek naar borstkanker. Dit onderzoek biedt de beste kansen om vroegtijdig borstkanker op te sporen en zo de kans op genezing te vergroten.

Samen met Wesley Sonck wil het stadsbestuur alle Ninoofse vrouwen die tot de doelgroep behoren, aanzetten om zich te laten onderzoeken. En wat meer is: als meer dan 50% van de Ninoofse vrouwen tussen 50 en 69 jaar naar hun borsten laten kijken, gaat Wesley Sonck uit de kleren

Voor meer informatie kan je terecht:

- bij je huisarts of gynaecoloog
- in het centrum voor borstkankeropsporing, via het gratis nummer 0800 10 221
- op www.borstkankeropsporing.be


Vrouwen die geen uitnodigingsbrief krijgen, kunnen ook met een voorschrift deelnemen.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio