Monique Verhoonhove geboren in Appelterre en Eric Baeyens in Lokeren, kwamen beiden op de wereld met een eigenzinnige voorliefde voor schoonheid en eenvoud. Eric verhuist op zevenjarige leeftijd naar Lombardsijde, Monique brengt vanaf haar zevende ieder jaar de schoolvakantie door aan onze westkust. Gedurende hun kinderjaren spelen ze in dezelfde duinen en zwemmen ze in hetzelfde stukje zee, zonder van elkaars bestaan te weten. Monique verhuist met het toeval mee naar Nieuwpoort en na 54 jaar komt de dag dat ze elkaar ontmoeten.

Eric zit vol inspiratie en creëert wat in hem leeft, Monique Verhoonhove zet zich in voor tekst en organisatie. In hun thuishaven Nieuwpoort draagt Eric tijdens de kerstperiode al meerdere jaren zijn lichtje bij. Dit jaar plaatste hij er op de markt een zuil van licht met een boodschap.(Deze zuil maakt deel uit van de tentoonstelling). Op de promenade langs de Ijjzermonding in Nieuwpoort staat zijn ‘ Ark van Eric’.

Het project : ‘Het visioen van de Kosmos’ is nog te bezoeken op zaterdag 31 maart en zondag 1 april in het koetshuis en de tuin van de pastorie in Voorde. Toegang via een weg achter de kerk.

poëzie De Ark van Eric

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio