VIDEO : De Donderdagen met twee voorstellingen : De dwerg en Het mannetje met de bolhoed

VIDEO : De Donderdagen met twee voorstellingen :  De dwerg en Het mannetje met de bolhoed

Foto: foto :www.fratellifiasco.com

Ninove - Dat de eerste straattheatervoorstelling in het kader van De Donderdagen vorige week letterlijk in het waterviel liet wereldtopper Barto niet aan zijn hart komen. De ‘kapstokkruiper’ toonde zijn kunsten in een bomvolle theaterzaal van CC De Plomblom. Vandaag presenteert de dienst cultuur twee voorstellingen.

Al dertig jaar toert de Franse Nederlander Jeanmarie Bevort als ‘Fratelli Fiasco’ in het Europese straattheatercircuit. Op ‘De Donderdagen’ speelt hij zijn betoverende succesproductie ‘De dwerg’. Zonder één woord mensentaal sleept Fratelli Fiasco je mee in een komische en ontroerende voorstelling. Is het een droom of is het een sprookje? Kijk en oordeel zelf op donderdag 12 juli om 20 uur in het amfitheater aan CC De Plomblom.

Na ‘De dwerg’ is er om 21 uur in het lovertheater achter het cultuurcentrum nog een tweede voorstelling. ‘Het mannetje met de bolhoed’ van Het betoog is een theatervertelling over ‘de burger en zijn misverstand’. Het stuk is gebaseerd op ‘De Atoombom en het Mannetje met den Bolhoed’, een experimenteel en nooit verfilmd scenario van Louis Paul Boon. ‘Groots opgevatte jazz zonder symfonisch te worden, een performance met plotse driften van bandeloosheid, koortsachtig en apocalyptisch, voortgestuwd door de eigenzinnige soundtrack van drie livemuzikanten’. Een organisatie van de bibliotheek van Ninove en BibArt in het kader van Boon2012.
Bij regenweer vinden de voorstellingen plaats in het cultuurcentrum.

Info: dienst cultuur, Oudstrijdersplein 6, 9400 Ninove, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be .
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio