FOTO : Scouts Ninove krijgen dikke pluim

De kapoenen en welpen van de Scouts Ninove sloten op zondag 15 juli 2012 in Géronsarts hun zomerkamp af met een bezoekdag. De andere takken keerden op maandag 16 juli terug naar Ninove. Gitta Moriaux was erbij en heeft niets dan lof voor de manier waarop de Ninoofse scouts in zeer moeilijke omstandigheden dit regenkamp invulling gaven. Zij wenst langs deze weg de scouts in de bloemetjes te zetten. Gitta :

‘Je mag hier gerust spreken van een kamp met veel regen. Het thema was dit jaar ‘Scouts in de ruimte’, maar ze hebben het omgedoopt tot modderkamp. Ondanks dit gegeven, hebben ze (opnieuw) fantastische activiteiten georganiseerd met 100 scouts. Dit zonder PlayStation, gsm, iPod of iPad, maar gewoon op een open terrein, in tenten en naast een beek. Neen, onze jongens hebben niets gemist, misschien wel hun mama of papa.

De oudsten kookten elke dag hun eigen potje, voor de jongsten werd er eten klaargemaakt. De leiding heeft op de bezoekdag dan ook nog eens gekookt voor alle ouders. Tussen de hevige regenbuien gingen de activiteiten gewoon door. De ouders werden tijdens de bezoekdag in de watten gelegd want er waren zeker voldoende tenten voorzien om droog te kunnen eten. Op het menu stond barbecue met pasta, rijst, aardappelen, tomaat, komkommer, wortelen,.. In de bar konden we genieten van de plaatselijke biertjes en frisdrank, dit alles gekoeld in de beek.’
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio