Ninoofse KSA’ers op weg naar de geheime stad X

Ninoofse KSA’ers op weg naar de geheime stad X

Foto: foto : Bram Torrekens

Ninove - De Jonghernieuwers van KSA Sint-Baafs Ninove trokken gisteren naar Gent (een van de vier provinciale verzamelplaatsen) voor de feesteditie van Joepie. Na een ontbijtactie werden de deelnemers verdeeld over 12 verschillende vertrekplaatsen.

Gedurende 4 dagen trekken de 14- tot 16-jarige leden van jeugdbeweging KSJ-KSA-VKSJ met hun leiding doorheen Vlaanderen met slechts één doel voor ogen: het bereiken van de geheime stad X. Voor veel KSJ’ers, KSA’ers en VKSJ’ers vormt het tweejaarlijkse Joepie hét absolute hoogtepunt van hun hele KSJ-KSA-VKSJ-carrière.

‘Over een afstand van ongeveer 100 kilometer goochelen de deelnemers met coördinaten, moeten ze aartsmoeilijke tochttechnieken oplossen en zelf een slaapplaats zoeken, waarbij ze rekenen op de gastvrijheid van Vlaamse gezinnen’, aldus Toon Fonteyne, Nationaal Coördinator. ‘Eens aangekomen in stad X wacht hen een verrassende slotshow, die ondersteund wordt door Defensie. Joepie is geen wedstrijd met winnaars en verliezers, maar veeleer een grote uitdaging die jongeren als groep tot een goed einde proberen te brengen.’

Niet alleen viert KSJ-KSA-VKSJ zijn 85ste verjaardag, het is eveneens de 25ste editie van Joepie. Naast de 3.000 jonge wandelaars, zullen ook oud-medewerkers van Joepie verzamelen om samen met de wandelaars de slotshow live mee te maken.

Bram Torrekens, Nick De Henau, Matthijs Neven, Bono De Geest, Jeroen Van Laethem, Sammy Masschelein, Barend Vankerkhoven, Stijn Van Oudenhove, Jaro Robberechts, Maarten De Tant, Jelle Kallaerts van KSA Ninove zijn ondertussen al aan hun tweede dag bezig. Met het mooie weer in zicht zien ze het helemaal zitten om zaterdag tijdig aan te komen voor de slotshow in de geheime stad X.

Meer info op joepie.ksj.be  

     

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio