Recept met wijntips van Mark Longin

Ward maakt steak tartaar

Ward maakt steak tartaar

Foto: foto Ward Van Sevencoten

Ninove - Ward Van Sevencoten combineert zijn passies namelijk koken en de computer in één succesvol project : de website www.mijnverstand.be. Speciaal voor onze lezers zorgt Ward wekelijks voor een recept dat voor de gemiddelde hobbykok geen problemen mag opleveren. Mark Longin geeft hierbij wijnadvies. Vandaag steak tartaar. Ward :

‘Dit is een gerecht voor de echte vleesliefhebber. Het is een rauw vleesgerecht dat door de gebruikte zuren erin toch nog wat gaart. Als je in een vleesrestaurant dit gaat eten, snijdt de kok het vlees klein en komt de maître het aan tafel klaarmaken. Het beste en meest hygiënische resultaat verkrijg je door je vlees te bewerken in een schaal op ijswater, laat het zeker niet te lang bloot staan aan de buitentemperatuur. Serveer het ook op een ijskoud bord.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio