OCMW zet speciale redders in op Dag Zonder Krediet

OCMW zet speciale redders in op Dag Zonder Krediet

Foto: Affiche Vlaams centrum schuldenlast

Ninove - Twee speciale OCMW-redders die getraind zijn in advies rond krediet en schulden, vind je op zaterdag 30 november in zwembad de Kleine Dender. Ze helpen bij het zoeken naar een reddingsboei om het hoofd boven water te houden.

Deze ludieke actie kadert in de campagne ‘Pak me dan als je kan’ om de Dag Zonder Krediet van Het Vlaams Centrum Schuldenlast in de belangstelling te zetten.

De Dag Zonder Krediet gaat jaarlijks door op de laatste dag van november. Op die dag worden suggesties en aanbevelingen van aanpak overhandigd aan de beleidsmakers/politici met de vraag de schuldproblematiek efficiënt aan te pakken. Het belangrijkste doel van die dag is echter het brede publiek wakker te schudden voor de gevaren van gemakkelijk krediet en schuldoverlast.

De dienst schuldbemiddeling van het OCMW Ninove wil het zeer visueel aanpakken en stapt naar de mensen toe via haar speciale redders. Naast het geven van advies, zullen er ook flyers en andere gadgets uitgedeeld worden.

Iedereen is welkom in het zwembad De Kleine Dender, nu zaterdag 30 november tussen 15 uur en 17 uur.

Voor meer uitleg of om problemen te bespreken, kun je ook terecht in het Sociaal Huis, Burchtstraat 50, 9400 Ninove, info@ocmw.ninove.be . Open elke werkdag van 9 tot 11.45 uur en op donderdag van 16 tot 18.30 uur.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio