Gezocht: vrijwilligers

Dienst begeleid wonen richt voedselbedelingspunt op

Dienst begeleid wonen richt voedselbedelingspunt op

Foto: Onbekend

Aarschot - De laatste tijd wordt ook de Dienst Begeleid Wonen Aarschot meer en meer geconfronteerd met armoede bij zijn cliënten. Zo slagen velen er niet meer in om te voorzien in basisbehoeften zoals voeding en kleding. De Dienst Begeleid Wonen wil nu een voedselbedelingspunt oprichten in Aarschot.

Het voedselbedelingspunt is een eerste stap in de uitbouw van een werking rond armoedebestrijding. De stad Aarschot heeft reeds voor een locatie gezorgd en er zal rond deze werking op zeer korte termijn een VZW opgericht worden. Voedselbedelingspunten zijn in hoofdzaak vrijwilligersorganisaties en worden dus door vrijwilligers gestuurd en gedragen.

De Dienst Begeleid Wonen Aarschot is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor de organisatie van een voedselbedelingspunt in Aarschot en de uitbouw van activiteiten rond armoedebestrijding. Denken we hier bijvoorbeeld aan tweedehandskleding, kinderspeelgoed, ...

Er worden vrijwilligers gezocht voor de volgende taken:
Administratie en stockbeheer van voedsel en andere goederen.
Vervoer van voedsel vanuit de centrale voedselbank in Anderlecht naar Aarschot.
Coördinatie van het geheel.
Ondersteuning van vrijwilligers uit de doelgroep.
Overleg met serviceclubs en mogelijke toeleveranciers van voeding en goederen.
Public relations en sponsoring.
Boekhouding.
Bedeling en samenstelling van voedselpakketten.
Onderhoud van het lokaal.
Organisatie van happenings en activiteiten.
Verzorgen van contacten binnen het zorgnetwerk en met de centrale voedselbank in Anderlecht.
Onderhouden van contacten met de andere voedselbedelingspunten.
Opvolgen en bijsturen van de IT.
Bouwen en opvolgen van een website.

Sommige taken vergen een inzet van één dag per veertien dagen; voor andere taken dien je één tot twee dagen per week uit te trekken. Weer andere opdrachten kunnen van thuis uit gebeuren binnen een afgesproken tijdskader. Omdat het over een organisatie gaat die nog opgestart moet worden, is de invulling van de functies, het te besteden tijdskader en de verdeling van de taken nog sterk aanpasbaar aan mogelijke kandidaten en hun wensen.

Heb je interesse of wens je meer informatie? Neem dan contact op met Geert Van Nieuwerburgh, Dienst Begeleid Wonen Aarschot, op het nummer 016 57 27 46 of via het e-mailadres bewo.aarschot@skynet.be.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio