Een verslag van Guy Bauwens

KFC Diest - ARS Oplinter: 2-0

Diest - KFC Diest won afgelopen weekend makkelijk van ARS Oplinter. In het eigen Warandestadion trokken ze het laken met 2-0 naar zich toe. Beide doelpunten waren van Björn Faesen. Een verslag van Guy Bauwens.

Beide ploegen verschenen fel gehavend aan de start. KFC moest, buiten de gekwetsten Bruno Versavel, Freek Deferme, Michael Geerts, Kim Bauwens, ook Saïd El Hamrani missen door een gele speeldag schorsing. Yves Swinnen verscheen terug in de basis. Bij Oplinter waren Deboes en Delvaux nog in de verzorgingskamer, Lubula, Van Horenbeek en Martin zijn volop nog aan ’t revalideren. Arsenal mocht wel de terugkeer begroeten van Van Gucht na z’n gele boetedag.

Voor de aanvang van de wedstrijd werd er één minuutje gedogen stilte in acht genomen wegens het plotseling overlijden van André Servais verleden week, anderzijds moeten wij ook het overlijden vermelden van Frans Aerts, jarenlang verslaggever van de wedstrijden van KFC (TH) Diest.

De weer talrijke opgekomen supporters zagen beide ploegen in evenwicht houden met beurtelings naar het doel van de opponent te trekken. De bezoekende verdediging hield goed stand maar moesten toch in de 6e minuut al hun eerste corner gevolgd door een vrijschop toestaan. Garry Vanderperre plaatste de bal een beetje nonchalant op een verdediger. Om beurten trokken Maarten Put, Joachim Vancluysen, Mitch Geerts naar het strafschopgebied van Oplinter maar veel gevaar, afgezien van een paar corners, bracht het niet op. Het was wel Cedric Pira die een paar keer dreigde en door de verdediging glipte, Gert Bauwens hield zijn netten ongeschonden. Halfweg het eerste deel van de match zette Dimitri Peeters zich achter de bal bij een vrijschop en weer Cedric Pira kwam in oog te staan met de thuiskeeper maar Gert redde met de voet. Op ’t halfuur met samenspel van Dimitri Peeters en Niels Luts kwam deze weer alleen voor Gert Bauwens maar Luts strandde op Gert Bauwens aan de rand van de box. Oplinter was een beetje balvaster op het middenveld, mede doordat het aflossingspunt Alain Vanlint als laatste man in de Diestse afweer werd uitgespeeld. Op aangeven van Troy Vanderlinden glipte kwelduiveltje Cedric Pira, randje offside, door de afweersgordel van de zwart-witten maar Gert Bauwens zorgde nog maar eens voor verder onheil. Tot nu toe had KFC Diest weinig tegenover kunnen stellen, toch kon Kim Beynen, Maarten Put lanceren maar zijn shot miste de goede richting. De secondenwijzer was amper een toertje rondgedraaid wanneer Bart Peeters foutief werd gestopt door het nummer 10 van Oplinter, Troy Vanderlinden, die zo z’n derde gele kaart van ’t seizoen op zijn blazoen kreeg en volgende speeldag geschorst is. Alain Vanlint kon met een verre assist Björn Faesen bereiken maar Simon Van Gucht kon de bal nog in hoekschop verwerken. Mitch Geerts roerde en wrong zich nog tussen een paar verdedigers en bereikte Björn Faesen die verrassend een grondscherend shot plaatste maar pardoes op keeper David Hugaerts. Met nog een vijftal minuten te gaan op de stadionklok kreeg Admir Krasjisnic de bal toegespeeld door Garry Vanderperre maar werd ten onrechte afgevlagd door de linesman, oudspeler van KFC (TH) Diest, Fredje Daniëls was op z’n verdedigende positie blijven hangen. Even voor affluiten dreigde Oplinter maar een corner was het resultaat die door Niels Luts over het Diestse kader afgerond werd.


Beide ploegen verschenen ongewijzigd op het grasveld. De eerste aanval van de gastheren was metéén raak. Admir Krasjisnic gaf een splijtende pass door de Oplinterse afweer en Björn Faesen bewees dat hij niets voor niets aan de leiding staat van de goalgetters in 2e prov B, 1-0 na 50’. De ban was gebroken en de thuisploeg voerde hun forcing op, kwamen op dreef en duwde de bezoekers terug op hun speelhelft. Via Maarten Put kwam Björn Faesen bij de bal terecht en besloot op de doelwachter David Hugaerts maar Garry Vanderperre besloot in de rebound, op zijn beurt, op de keeper. Begrijpe wie kan. Eén van de wapenfeiten dat Oplinter nog tegenover kon stellen, het shot van Troy Vanderlinden belandde richting het recreatiedomein de Halve Maan. Rond het uur spelen legde Mitch Geerts de bal tot bij Björn Faesen maar zag zijn poging door een bezoekende verdediger via de paal, de mist en corner ingaan. Aan de kant van de Diestse verdediging wierp Bert Masset een verre inworp tot bij Jochen Delvaux maar deze besloot hoog over het Diestse kader. Joachim Vancluysen bereikte Bartje Peeters die foutief werd afgestopt, al dan niet in de 16, maar de scheidsrechter had denkelijk een stofje in z’n oog gekregen. Als tegenprestatie kreeg Bert Masset een gele kaart wegens voorafgaande fout op Michaël Geerts, halfweg de speelhelft. De gastheren bleven constant achter het tweede bevrijdend goaltje zoeken maar ondanks de steun van het thuispubliek kwam de bal niet tegen de netten. Door een foutje van Yves Swinnen kregen de bezoekers een vrijschop toegewezen maar het shot(je) van op 25 meter werd makkelijk door de thuisdoelman onschadelijk gemaakt. De counter volgde dadelijk, Admir Krasjisnic zette zich in een hogere versnelling maar het liep mank op de bezoekende keeper. KFC Diest liet Arsenal niet meer in de match komen, ondanks de resem gekwetsten, en Joachim Vancluysen werd buiten de box foutief afgestopt.

Dat Björn Faesen niet alleen voor doelpunten kan zorgen, bewijst hij ook op het nemen van vrijschoppen, Admir Krasjisnic kwam ietsje tekort voor een positief resultaat. De teruggetrokken spelende Mitch Geerts speelde de bal door naar Jokke Vancluysen maar zijn assist kwam terecht aan de penaltystip maar spijtig genoeg, althans voor de Diestse aanhang, was er geen zwart-witte speler te bespeuren. Er was nog een kwartiertje voor de boeg en de twijfels bleven. Arsenal Oplinter voerde hun eerste en enige wissel uit, Tom Vanhove nam de plaats in van Niels Luts (76’).

Ophet scorebord stond dat er 80 minuten gespeeld waren, Bart Peeters liep de linkerflank af en was niet egoïstisch en nonchalant, speelde de bal toe naar zijn medemakker in de aanvalslinie, Björn Faesen maakte zijn tweede doelpunt van de avond. Het bevrijdend goaltje. Admir Krasjisnic kon Mitch Geerts bereiken en hij voerde een klein solootje op en strandde op de bezoekende doelman, een tikkeltje meeval was hier beter op z’n plaats geweest. Met nog een paar minuutjes op het uurwerk dwong Oplinter nog een corner af maar meer dan een rommelig gedoe in het Diestse doelgebied was het niet. De thuisploeg voerde nog 2 wissels uit, eerst verving Bob Conix, Admir Krasjisnic terwijl 3 minuutjes later Kenny Geerts zijn opwachting maakte in ruil voor Björn Faesen.

Gezien deze overwinning blijft KFC volop meedraaien bovenaan maar door de (on)verwachte nederlaag (lees: pandoering van VV Houtem op het veld van Veltem) nemen de Warandeboy’s de koppositie over van Houtem wat ongetwijfeld een reclame is voor volgende wedstrijd, zaterdag 28 november om 19u30: VV Houtem-KFC Diest die zeker op ’t scherp van de snee zal gespeeld worden. De kassier van Houtem wrijft zich nu al in z’n handen, hopelijk zijn er voldoende tapinstallaties voorhanden voor het legioen supporters van KFC door deze clash tussen de nummers één en twee in de rangschikking.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio