Sasstraat tijdelijk weer open

Aarschot - De Sasstraat in Aarschot is nog tot 2 september weer in beide open voor het verkeer. De straat werd tijdelijk afgesloten voor de werken aan de Van Thielenbrug.

Naar aanleiding van de werken aan de Van Thielenbrug in Aarschot verloopt het verkeer door de stad al enkele weken erg moeizaam. Het doorgaand verkeer wordt aangeraden de ring te volgen en de binnenstad te vermijden. In juli en augustus is verkeer door de Sasstraat wel weer in beide richtingen mogelijk.

Er werd een omleiding voorzien die in eerste instantie tot doel heeft het openbaar vervoer vlot van en naar het station te laten verlopen. Hiertoe werd één rijrichting van de omleiding voorbehouden voor bewoners en De Lijn.

Omdat tijdens de vakantieperiode meerdere buslijnen worden geschrapt en het verkeer in het algemeen sterk vermindert, wordt het verkeer op de omleiding in beide rijrichtingen toegelaten in juli en augustus. Dit betekent dat het verkeer door de Sasstraat in juli en augustus zonder beperkingen kan verlopen. Het parkeer- en stilstandverbod blijft behouden.

Vanaf maandag 2 september 2013, wanneer de scholen hernemen en het aantal buslijnen terug toeneemt, wordt de Sasstraat opnieuw voorbehouden voor bewoners en voertuigen van De Lijn.

Brief aan de procureur des Konings
De afgelopen dagen ontving het stadsbestuur verschillende meldingen van automobilisten die bekeurd werden omdat ze de Sasstraat inreden. Omwille van de omleiding naar aanleiding van de werken aan de Van Thielenbrug was de Sasstraat immers enkel toegankelijk voor het openbaar vervoer en voor de bewoners van deze straat. Een veel gehoord bezwaar was dat de signalisatie onduidelijk was.

Op de gemeenteraad van maandag 24 juni 2013 gaf burgemeester André Peeters al aan dat de signalisatie op dinsdag 18 juni 2013, de eerste dag waarop de politie verbaliserend optrad, niet optimaal was, hoewel ze voldeed aan de wettelijke voorschriften. Vanaf woensdag 19 juni 2013 werd de bebording geoptimaliseerd. Intussen heeft burgemeester Peeters de procureur des Konings van Leuven per brief op de hoogte gebracht van de minder duidelijke verkeerssignalisatie op 18 juni.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio